Жикина Шареница

*** Једна од најпопуларнијих забавних емисија РТС-а “Жикина Шареница” емитоваће се у суботу 7. октобра (двориште Шоп – Ђокићеве куће) и недељу 8. октобра комплекс“Апостоловић”) из Лесковца. Град ће у поменутој емисији имати прилике да представи свој туристички и привредни потенцијал, као и богато културно – историјско наслеђе.
Шареница је емисија колажног типа која се емитује суботом и недељом на РТС 1 од 9 до 11 сати. Садржај су занимљиве репортаже снимљене на терену и документарне приче. Наравно, Шареница не би била оно што јесте да у свакој емисије не угости и велики број саговорника.
У Жикиној шареници гостују, сељаци, занимљиви људи, академици…свако ко има нешто заниљиво да каже, прикаже, одигра, отпева.
У емисији посебно место имају традиција одевања, градитељства, кулинарства…
Емисију уређује и води: Жика Николић ***
***Емисије се емитују директно од 9 до 11 часова, те се позивају грађани да присуствују снимању ове забавне емисије.***

About admin

Check Also

Туристичкој организацији града Лесковца додељена је  „Златна амфора“ за вишегодишњи допринос развоју и афирмацији туризма као и за најуспешнију организацију 31. „Роштиљијаде“.

На свечаности коју је данас, 22. децембра  приредио специјализовани туристички часопис YU Travel, традиционално, 26. пут за …