УВОДНИ САСТАНАК ПАРТНЕРА И ПРВА СЕСИЈА ЗАЈЕДНИЧКОГ УПРАВНОГ ОДБОРА ПРОЈЕКТА МАГИЈА СИНЕРГИЈА

04. септембра 2020. године у општини Елин Пелин одржан је састанак партнера на пројекту “Магија синергије“, на коме су конституисали Заједнички управни одбор пројекта. Чланови Заједничког управног одбора који се састоји од 6 чланова, три из Бугарске и три из Србије, су три висока представника општине Елин Пелин, директор Туристичке организације Лесковац, директорка Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа и представник Града Лесковца. Улога Заједничког управног одбора се огледа у надгледању реализације пројекта, финансијског пословања и одрживости пројекта. У оквиру прве сесије Заједничког управног одбора размотрена су питања од суштинског значаја за имплементацију пројекта и усвојене су одлуке за реализацију пројекта – правила и процедуре рада Заједничког управног одбора пројекта, одлука о финансијским питањима и одлуке о усвајању оперативних документа која су неопходна за даљу реализацију пројекта.

Састанку Заједничког управног одбора пројекта присуствовали су његова екселенција Амбасадор Републике Србије у Бугарској, Доц. др Жељко М. Јовић, председник општине Елин Пелин Доц. др Ивајло Симеонов и чланови заједничког пројектног тима.

Такође, одржан је и интерни састанак чланова заједничког пројектног тима на коме се дискутовало о статусу имплементације пројекта и текућим и будућим изазовима у реализацији пројектних активности. Посебно су анализиране пројектне активности у контексту епидемије ЦОВИД 19 и друге теме од важности за успешну реализацију пројекта.

Пројект Магија Синергије у оквиру Интеррег – ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија је заједничка иницијатива општине Елин Пелин, Бугарска, Туристичке организације Лесковац и Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, Србија. Циљ пројекта је стварање ефекта синергије заједничког деловања туристичких актера на пољу повезивања фестивала, израде заједничких планова развоја туризма и нових туристичких производа – сервиса у пограничном подручју Елин Пелин и Лесковац.

About admin

Check Also

Возић „Роштиљко“

Град Лесковац и Туристичка организација града Лесковца су данас, поводом обележавања међународног празника рада својим …