Отварање „ДЕЧЈЕГ СОКАЧЕТА“- „У СУСРЕТ СРПСКИМ СЛАВАМА“

Туристичка организација града Лесковца је у сарадњи са Српском православном црквом, Предшколском установом „Вукица Митровић“, као и активом прехрамбеног смера Пољопривредне школе 19. новембра у дворишту Шоп-Ђокићеве куће организовала манифестацију под радним називом „У сусрет српским славама“.

На самом почетку манифестације у 11 часова и 45 минута, деца из предшколске установе су заједно са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем уз свечано пресецање ленте отворила тзв. „Дечје сокаче“.
Након свечаног отварања „Дечјег сокачета“, уследио је перформанс на тему српске славе који су припремила деца из лесковачких вртића, као и целокупан обред ломљења славског колача уз чинодејствовање свештеника Српске православне цркве.

About admin

Check Also

Туристичкој организацији града Лесковца додељена је  „Златна амфора“ за вишегодишњи допринос развоју и афирмацији туризма као и за најуспешнију организацију 31. „Роштиљијаде“.

На свечаности коју је данас, 22. децембра  приредио специјализовани туристички часопис YU Travel, традиционално, 26. пут за …