Састанак Федерације европских карневалских градова у Лозници

У циљу припреме годишње конвенције која ће бити одржана у јуну у Луксембургу, град Лозница је данас био домаћин састанка Федерације европских карневалских градова из Србије. На сатанку се говорило, између осталог,  о визији и предлогу даљих активности Федерације. Од стране присутних делегата изнети су бројни предлози како би се унапредио рад ФЕЦЦ-а, побољшала промоција и подигао квалитет карневала у Србији.
Госте и делегате Федерације дочекао је помоћник градоначелника, г-дин Дејан Сталовић са функционерима локалне самоуправе.
Испред града Лесковца, састанку су присуствовали директор ТОЛ-а Небојша Коцић и Мирољуб Радивојевић. Директор Коцић је најпре поздравио  све присутне  у  име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића који је 2018. године именован  за председника Федерације европских карневалских градова Србије и у своје лично име. Том приликом  је истакао да је веома важна подршка руководства града у организацији карневала.Такође је указао на  њихов значај и утицај на развој и промоцију туристичких потенцијала.
Федерација европских карневалских градова постоји 42 године и окупља око 500 градова. Град Лесковац је 2009. године постао пуноправни члан поменуте Федерације.

About admin

Check Also

Измена режима саобраћаја

Због одржавања манифестација „Лесковачки летњи фестивали 2022“, а на основу Решења о привременој измени режима …