РОШТИЉИЈАДА: Најбољи мајстор роштиља Миљан Kоцић из Лесковца

Такмичење Мајстори роштиља „Драги Глигоријевић Буре“ 27. по реду одржано је данас у Трговинско угоститељској школи у Лесковцу, на којем су учестовале четири екипе, а најбољи мајстор роштиља, односно свеукупни победник је Миљан Kоцић из Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу.

Мајстори роштиља такмичили су се у прављењу ћевапа, пљескавице и модерној варијанти јела од роштиља, односно по избору, а председник жирија био је познати паклени кувар Саша Мишић.

„Оно што је пресудно при одлучивању ко је најбољи, је све оно што видиш, миришеш и што можеш да осетиш, то је један део, шта је вишак, како ради, шта је остало иза њега, да ли зна да ради, која је рецептура, технике које примењује и на крају аранжирање спремљеног“, рекао је Саша Мишић.

Мишић оценује да правих роштиљ мајтора има све мање и мање, а занат се учи јако дуго, али да је утицајнији део пракса и на тој мапи Лесковац је у центру Балкана и ту је да шири и мајсторе роштиља и знање.

Госте и такмичаре поздравила је помоћница градоначелника Kристина Васиљковић Лесковца која је овом приликом изразила задовољство што је гост и члан жирија познати кувар Саша Мишић, који ће како је рекла, своје искуство и знање данас поделити са младим мајсторима роштиља.

Све госте и такмичаре поздравио је и градоначелник Лесковца Горан Цветановић и питао Мишића шта мисли о томе како је опремљена школска кухуња, на шта је он је одговорио да је уредна, добра и да има скоро све оно што јој је потребно ,али је приметио да јој само фали једна машина за посебну термичку обраду хране.

Текст и фотографије преузете са сајта ЈугМедие

About admin

Check Also

Лесковац упркос пандемији гради мостове са суседима

Након дводневне посете бугарском граду Елин Пелин поводом реализације пројекта Магија синергије који заједнички са …