Последње вести

Одобрена средства за суфинансирање манифестације „Роштиљијада 2021.“ и аплицирање пројекта „Санација Омладинског насеља на Власинском језеру“

Данас је директор Туристичке организације града Лесковца, Небојша Коцић, у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, потписао уговор о суфинансирању манифестације „Роштиљијада“ у износу од 3,5 милиона динара.

Овај износ је за милион динара већи од износа који је добијен за реализацију „Роштиљијаде 2019“.

У исто време предат је и пројекат за санацију Омладинског насеља на Власинском језеру, које је од 2009. године у власништву Града Лесковца.

Одлуком Скупштине града Лесковца од 2011. године, овим објектима управља Туристичка организација града Лесковца. Насеље ће, након санације, пружити идеалну могућност за развој туризма кроз реализацију школе у природи, али и за припрему спортиста и спортских екипа. Омладинско насеље које располаже са смештајним капацитетом од преко 200 лежајева, биће од виталног значаја за развој туризма на Југу Србије.

Велику помоћ око оба пројекта пружио је господин Жикица Несторовић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије, а у реализацији пројеката својим уделом и учешћем пружиће и Град Лесковац.

About admin

Check Also

20. Јубиларни Турнир у уличном баскету 2021. – проглашење победника

Јубиларни 20. Турнир у уличном баскету на Лесковачком лету (Лесковачки летњи фестивали) синоћ је поделом …