Мултимедијални водич Народног музеја

Народни музеј у Лесковцу постао је део мобилне апликација „Cultural Places“ која посетиоцима омогућава да самостално обиђу и посете све објекте Музеја без присуства водича.

Посетиоци мобилну апликацију могу бесплатно преузети у Google play продавници или скенирањем QR кодова који се налазе на објектима Народног музеја Лесковац. Апликација је прилагођена свим узрастима, и могуће је користити и офлајн, тј. без присуства интернета.  Поред текстова и фотографија о поставкама, апликација нуди и аудио водич те ће посетилац несметано моћи да ужива у посети. Сав садржај је доступан на српском и енглеском језику а прилагођен је и IOS оперативном систему.

Објекти који су понуђени у оквиру апликације јесу археолошки локалитет Царичин град, Текстилни музеј у Стројковцу, Кућа Боре Димитријевића – Пиксле (Градска кућа) и Стална поставка Народног музеја у Лесковцу „Времеплов лесковачког краја“.

Мултимедијални водич резултат је пројекта „Мултимедијални водич Царичин град“ који је финансирало Министарство културе и информисања, а који је Народни музеј реализовао уз помоћ Oroundo Mobile платформе за културу и туризам.

Више о апликацији и начину преузимања исте можете видети кликом на линк 

Текст и фотографија преузети са сајта Народног музеја Лесковац

About admin

Check Also

Лесковац упркос пандемији гради мостове са суседима

Након дводневне посете бугарском граду Елин Пелин поводом реализације пројекта Магија синергије који заједнички са …