Током тридесете, јубиларне „Роштиљијаде“ која се одржава од 30. августа до 1. септембра 2019. године у центру Лесковца, у оквиру пратећих дешавања организована су традиционална такмичења мајстора роштиља.

Такмичење мајстора роштиља, МИОДРАГ ГЛИГОРИЈЕВИЋ – ДРАГИ БУРЕ, двадесет и седми пут за редом одржано је у четвртак, 29. августа 2019. године у ресторану Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу.

С обзиром да је конкуренција била изузетно јака, те да је приказано изузетно знање и умеће, трочлани жири ( Саша Мишић – инструктор хорека система, Славиша Милошевић– професор кулинарства Трговинско – угоститељске школе из Лесковца, Ивица Здравковић – професор Високе пословне школе струковних студија у Лесковцу )је након бодовања прогласио победнике у припреми и печењу јела са роштиља и то:

У категорији припреме ћевапа:

1. место – Стефан Ђорђевић, Ресторан комплекс “Апостоловић”, Лесковац

2. место – Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац

3. место – Србољуб Николић, ресторан “Папар грилл” Макарска, Република Хрватска

У категорији припреме пљескавица:

1. место – Емина Ђорђевић, ресторан “Kолиба”, Лесковац

2. место – Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац

3. место – Марко Тодоровић, Ресторан ”Kод Аце Попа”, Чачак

У категорији припреме јела по избору:

1. место – Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац

2. место – Емина Ђорђевић, ресторан “Kолиба”, Лесковац

3. место – Стефан Ђорђевић, Ресторан комплекс “Апостоловић”, Лесковац

Свеукупни победник такмичења:

Миљан Kоцић, Висока пословна школа струковних студија Лесковац

Текст и фотографије преузете са сајта Дневник југа